چندین استراتژی با توجه به ارزش ، حین طراحی مرکز داده در نظر گرفته می شود. یکی از آنها استفاده از خنکی هوای بیرون بخاطر اقصادی بودن آن است. در اکثر نقاط کشور، در اغلب طول سال میتوان خنککاری طبیعی و بدون هزینه داشت. هنگامی که دمای بیرون مطلوب باشد (معمولا زیر 55 درجه) هوای گرم داخل مرکز داده بالا رفته و از دریچه ها خارج میشود و هوای سرد بیرون داخل میآید. در این حالت میتوانید دستگاه های تهویه را خاموش کرده و انرژی زیادی را صرفهجویی کنید. از آنجا که مرکز داده همیشه نیاز به خنک کاری دارد میتوان شبها که هوا خنک تر است از این شیوه برای خنک کاری مرکز داده استفاده کرد. راه دیگر برای کاهش هزینه ( HVAC Heating, Ventilating, and Air Conditioning ) خریداری وسایل با توان بازدهی بالاتر است.
برای مدیران تدارکاتی که به دنبال صرفهجویی انرژی در مرکز داده هستند اولین هدف، سیستم HVAC است.
برای مثال در چیلرهای امروزی میتوان با اضافه کردن کلید تغییر فرکانس ، ( variable frequency drives ) بازدهی آنها را بالاتر برد. همچنین برجهای خنککننده میتوانند با drift eliminator تا حد زیادی در مصرف آب صرفهجویی کنند. چیلرهای مورد استفاده در مرکز داده بایستی بزرگتر از اندازه در نظر گرفته شوند تا قابلیت اطمینان به عملکرد آنها تامین شده و همچنین گسترش مرکز داده را در آینده ممکن سازند.
یک متغیر در پیکربندی پمپاژ اصلی ، یک چیلر را قادر میسازد تا چه هنگامی که از حداکثر طرفیت آن استفاده میشود و چه هنگامی که از بخشی از ظرفیت آن استفاده میشود؛ نزدیکتر به دلتا T طراحی شدهاش کار کند (منظور اختلاف دمای ورودی و خروجی چیلر است). همچنین این پیکربندی پمپاژ باعث کاهش بایپس آب سرد میشود، که این هزینه اولیه را کم کرده (بخاطر تعداد کم پمپ مورد نیاز) و قابلیت اطمینان را افزایش میدهد (چرا که دیگر تعداد نقاط خطای تکی زیادی وجود نخواهد داشت).
بهبود جریان هوا یکی دیگر از گزینههای مدیران تدارکات برای کاهش هزینههای HVAC است. نرم افزار محاسبات دینامیک سیالات ( CFD Computational Fluid Dynamics) یک ابزار مفید برای دستیابی به این هدف است. چون در یک مدل CFD جریان هوای مرکز داده، فشار و دمای آن تحت شرایط کاری مختلف نشان داده میشود لذا گزینههای طراحی متنوعی را در اختیار میگذارد.
درج دیدگاه