شبکه اشیا مرکزداده

سیاست جدید گوگل برای کاهش هزینه مرکز داده

کاهش هزینه های مرکز داده
کاهش هزینه های مرکز داده

دو سال قبل گوگل شرکت دیپ مایند (DeepMind) را به قیمت 400 میلیون دلار خریداری نمود. این شرکت در زمینه هوش مصنوعی فعال میباشد. طی دو سال گذشته این شرکت اکثر وقت خود را صرف شبیه سازی Go کرده است. بازی Go در چین بسیار محبوب بوده و همانند شطرنج احتیاج به استراتژی و تفکر زیاد دارد. در حال حاضر DeepMind، مشغول طراحی و ارائه پروژه ای به منظور کاهش هزینه مرکز داده های گوگل با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی میباشد. بنا به ادعای گوگل استفاده از ماشین DeepMind باعث کاهش مصرف انرژی مرکز داده به میزان 40% می شود

گوگل در یک دهه گذشته، رشته­ ای از اقدامات در جهت حفظ محیط زیست انجام داده است. مانند ساخت سرورهایی با بازده  بالا ، یافتن راه­هایی برای خنک کردن هر چه بهتر مراکزداده . همچنین گوگل اعلام نموده قصددارد 100% انرژی مورد نیاز خود از منابع انرژی­های تجدیدپذیر تامین نماید. گوگل اخیرا به بهره­ وری 3.5 برابری از انرژی نسبت به 5سال گذشته خود دست یافته است که نشان دهنده پیشگام بودن شرکت گوگل در زمینه حفظ محیط زیست می­باشد.

بهینه سازی فرایند خنک کردن مرکز داده یک چالش بزرگ می باشد. به این دلیل که تجهیزات مورد استفاده و محیطی که این مراکز در آن قرار می­ گیرند، دارای یک برهم کنش پیچیده و غیرخطی هستند که همه آنها با یک راهکار قابل مدیریت نمی­ باشد. دلیل این پیچیدگی این است که هر مرکز داده با توجه به ویژگی ­ها و محیطی که در آن قرار گرفته منحصر به فرد می­ باشد. به عنوان مثال سیستم بهینه سازی شده در یک مرکز داده در سیاتل و یا واشینگتن قابل استفاده در مرکز داده ه­ای مستقر در میامی و یا فلوریدا نمی باشند.

گوگل به همراه محققان DeepMind طی چند ماه گذشته، از فرآیند یادگیری ماشین برای بهینه­ سازی کارکرد مرکز داده استفاده نموده است. در این فرآیند از هزاران سنسور که مانند یک شبکه عصبی گسترده می­ باشد استفاده شده تا انواع اطلاعات و پارامترها در زمان­های مختلف مورد ثبت و اندازه­ گیری قرار گیرد.

آزمایش واقعی در یک مرکز داده نشان داده است که سیستم DeepMind باعث کاهش 40% در میزان انرژی مصرفی برای خنک کردن مرکز داده شده است.

با توجه به محاسبات، پارمتر PUE مرکز داده در این حالت 15% کاهش پیداکرده است که کمترین PUE اندازه گیری شده برای مرکز داده می باشد.

گوگل بیان می­دارد که الگوریتم استفاده شده در بهینه­ سازی مصرف انرژی می تواند یک چهارچوب عمومی برای درک بهتر سیستمهای پیچیده و متغیر با زمان باشد. و می تواند کاربردهای دیگری بیرون از مراکز داده و IT داشته باشد. مانند افزایش بازده تبدیل در نیروگاههای برق، کاهش استفاده آب و ….

از نوشته­ های بالا 3 نکته قابل دریافت است.

نکته اول اینکه استفاده از فناوری DeepMind مستلزم به­ کارگیری فناوری اینترنت اشیاء می­ باشد تا اطلاعات کاملی از تجهیزات و زیرساخت­ها به منظور بهینه­ سازی در زمانهای مختلف وجود داشته باشد.

دوم اینکه گوگل کارهای زیادی در زمینه تولید انرژی و یا ساخت چیپ و کارخانجات بزرگ انجام نداده است و این سیستم قابلیت کار در این زمینه ­ها را بسیار دارد. و در نهایت اینکه گوگل با بکارگیری چنین سیستم­ هایی در زیرساخت­­ های خود می­تواند از یک مصرف­ کننده انرژی­ های نو به یک تولیدکننده تبدیل شود

درج دیدگاه

برای درج دیدگاه کلیک کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *