روشن است که باتری های لیتیوم یون (Li-ion) به عنوان پایه ایجاد تغییرات چشمگیر در سیستم تامین برق اضطراری (UPS) مرکز داده، آماده هستند. عمدتا به دلیل کاهش وزن، فضای کم و میزان خنک کنندگی مورد نیاز در مقایسه با باتری های اسید سرب (lead-acid) که معمولا در UPS های امروزی مورد استفاده است، دارای عمر بیشتر هستند.
در این اینجا، سعی می کنم که یک تصور ذهنی از میزان تغییرات چشمگیری که ممکن است در مرکز داده های کوچک تا متوسط ایجاد شود را ترسیم کنم .
برای دریچه های تنظیم باتری های اسید – سرب (VRLA) فضای قابل توجهی مورد نیاز است. که این یکی از دلایلی است که شرکت های بزرگ، و یا حتی متوسط، معمولا آنها را در فضای آی تی قرار نمی دهند. مطلب دیگر اینکه بسیاری از سازمان ها در سال های اخیر دمای اتاق سرور مرکز داده شان را افزایش داده اند تا بدین طریق در هزینه های خنک کننده صرفه جویی کنند، تجهیزات IT و UPS ها می توانند دماهای بالاتر را به خوبی تحمل کنند. با استفاده از راهنمایی سازمان هایی مانند ASHRAE (انجمن مهندسین آمریکایی گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع).
از سوی دیگر، برای باتری VRLA چنین دمایی قابل تحمل نیست و باعث مرگ زودرس آنها می شود. بخاطر همین دلایل ، شرکت ها تمایل دارند تا یک اتاق جداگانه برای باتری به نام خانه باتری VRLA ایجاد کنند.
تکنولوژی لیتیوم یون برای یک کاهش چشمگیر در اندازه اتاق باتری ، با ضریب 2 تا 3، وعده داده است. تنها به این دلیل که باتری های لیتیوم یون انرژی خیلی بیشتری را نسبت به فضایی که اشغال میکنند، ذخیره میکنند. این کاهش فضا باعث ایجاد فضای بیشتر برای تجهیزات IT و همچنین کاهش نیاز به تجهیزات خنک کننده می شود. و تمام اینها موجب صرفه جویی در هزینه های سرمایه ای و هزینه های عملیاتی می شود.
در برخی موارد ممکن است که باتری های لیتیوم یون نیاز به اتاق باتری جداگانه داشته باشند که برای این منظور باتری ها و UPS ها در یک اتاق نصب می شوند. به احتمال زیاد این امر به ویژه در مرکز داده های کوچک تا متوسط اتفاق می افتد. استراتژی ایجاد فضای مفید برای نصب و راه اندازی تجهیزت یو پی اس و باتری مرتبط به آن در کنار تجهیزات IT مصرف کنند بار، حفاظت بهتر از هر گونه مسائل و مشکلات بالقوه الکتریکی را فراهم می کند.
به طور مشابه، شرکت هایی که با استفاده از معماری یکپارچه مرکز داده مقیاس پذیر و سازگار مانند اشنایدر الکتریک اینفراستراکچر (Schneider Electric InfraStruxure) استفاده می کنند، می تواند بهره بیشتری از تکنولوژی لیتیوم یون با چنین معماری ببرند، رک های IT، تجهیزات تامین برق و خنک کننده ها به عنوان بخشی از مرکز داده یکپارچه، ساخته شده و تست شده است که این راه حل می تواند در صورت لزوم در طول زمان گسترش یابد.
باتری های یون لیتیوم یک لایه محافظ پکپارچه برای استفاده بهتر از انرژی و فضا ایجاد میکنند. که به همراه آن میتوانیم منافع نزدیک بودن باتری ها و یو پی اس ها را به تجهیزات آی تی برای محافظت بهتر و همچنین قابل کسترش بودن آنها نسبت به رشد مرکز داده را نیز در نظر بگیریم.
علاوه بر کاهش فضا و انرژی مورد نیاز، باتری های لیتیوم یون نیاز به تعمیر و نگهداری دو برابر کمتری نسبت به همتایان خود یعنی VRLAدارند.
آنها همچنین دارای سیستم پیشرفته مانیتورینگ باتری (Battery Monitoring Systems BMS) هستند، که تیم IT به راحتی میتوانند از راه دور اطلاع از وضعیت سلامت و وضعیت شارژ باتری ها را داشته باشد. و با نیاز به نگهداری کمتر در زمان کار، باعث حضور کمتر افراد غیر IT در مرکزداده می شود و این نیز باعث کاهش یک نگرانی دائمی برای تیم های IT میشود.
همچنین ما انتظار داریم تا کابینت های کوچک UPS را ببینیم که در آن از تجهیزات الکترونیکی با ظرفیت بالا به همراه باتری های لیتیوم یون استفاده شده است. یک کابینه ایی که امروز از حدود 60 کیلو ولت آمپر با10 دقیقه ذخیره سازی انرژی با باتری VRLAپشتیبانی می کند، ممکن است که از150-200 کیلو ولت آمپر با همان10 دقیقه حفاظت را پشتیبانی کند. ذخیره سازی با استفاده از باتری های لیتیوم یون، به طور موثر بیش از دو برابر چگالی توان آن است. اساسا چنین بهبود تراکم باعث حذف UPS های قدیمی می شود.
با این تغییر الگو، تصور این که حفاظت از تجهیزات به صورت یکپارچه درست در رک های IT، به دلیل استفاده از فضای به مراتب کمتر، دور از انتظار نیست که باعث کاهش چشمگیر تعمیر و نگهداری میشود.
اینها تنها چشم انداز کوچکی از مسیرهایی است که باتری های لیتیوم یون برای ایجاد تغییرات در یو پی اس مراکز داده در سال های آینده دارند.
درج دیدگاه