انتخاب سردبیر تماشاخانه مرکزداده

تلاش برای کاهش مصرف آب در سرمایش مرکز داده

مصرف آب در مرکز داده
مصرف آب در مرکز داده

امروزه دولت ها و شرکت ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ و کوچک، بهره گیری از مرکز داده را، روز به روز گسترده می کنند. این بهره گیری روز افزون از مرکز داده با چالش های زیست محیطی نیز مواجه است. به منظور سرمایش مرکز داده ، سالانه میلیون ها متر مکعب آب استفاده می شود. استفاده گسترده و ضروری از آب سرمایه گذاران را نگران می کند. به خصوص اینکه اگر مراکز داده در مناطق مواجه با کمبود آب، مستقر باشند. یکی از این مناطق ایالت کالیفرنیا است که شاید قطب فناوری های نوین دنیا می باشد.

 کالیفرنیا میزبان شرکت هایی است که بزرگترین مراکز داده را در اختیار دارند (نزدیک به 800 مرکز داده در این ایالت فعال می باشند). از طرف دیگر کالفرنیا پنجمین سال متوالی است که یک دوره خشکسالی را تجربه میکند و این موضوع باعث نگرانی شدید مسئولان شهری شده است.

به گفته مسئولین ایالت، روند تاثیرگذاری کمبود آب بر روی کسب و کار سرمایه داران شرکت های بزرگ دارای مرکز داده ، به صورت تدریجی نخواهد بود بلکه این تاثیرگذاری ناگهانی و به یکباره ایجاد خواهد شد. این پیش بینی باعث شده شرکتهای بزرگ به دنبال راهکارهای برای فهم هرچه بیشتر و کاهش اثرات خطر کمبود آب باشند. تعداد شرکتهای مستقر در کالیفرنیا که در چند ساله اخیر ،تعهدات و برنامه هایی در زمینه کاهش مصرف آب برای خود تنظیم نموده اند بیش از 4برابر شده اند.

مدیر حفاظت از محیط زیست فیسبوک اشاره دارد که “این شرکت برای سرمایش مرکز داده های خود ترکیبی از آب و هوای تازه را مورد استفاده قرار می دهد. در نتیجه در سال 2015 میزان آب مصرفی برای سرمایش مراکز داده 840 هزار متر مکعب یعنی 70% کاهش یافته است.” وی اشاره دارد ” شرکت با بکارگیری روشهایی، به طور مستقیم از آب باران استفاده نموده و در نتیجه میزان قابل توجهی درمصرف آب شهری صرفه جویی می کند. که علاوه بر حفظ محیط زیست به کاهش هزینه مرکز داده نیز منجر می شود” گوگل نیز اعلام کرده است که ظرف 12 تا 18 ماه آینده سیستم سرمایش مراکز داده خود را بازطراحی نموده و سعی خواهد کرد که به جای آب، بیشتراز هوای تازه برای خنک سازی استفاده نماید.

راهکار دیگری که به منظور کاهش مصرف آب در پیش گرفته شده است، اقدام به تاسیس مراکز داده در نزدیکی منابع آبی بزرگ و یا آب و هواهای خنک تر می باشد.

فیسبوک از سال 2013 برخی مرکز داده های خود را به سوئد در نزدیکی مدار قطب شمالی انتقال داده است. تا امروز فیسبوک 15 مرکز داده در 4 کشور شمال اروپا احداث کرده است و قصد دارد این روند را ادامه دهد.

درج دیدگاه

برای درج دیدگاه کلیک کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *